התוכנית לקידום תעסוקה לצעירים צוברת תאוצה

תכנית מרחב לקידום תעסוקה ממשיכה בפעילותה לצעירים רווקים בגילים 25-18 תושבי אור יהודה ומעניקה אבחון תעסוקתי, אימון אישי וסדנאות מעשירות ומגוונות ללא עלות

מאות מצעירי אור יהודה כבר לקחו חלק בתוכנית מרחב לקידום תעסוקה לצעירים (תכנית "אפיקים" לשעבר) בשנים האחרונות כחלק מפעילותה של מחלקת נוער וצעירים (נוצ"ץ) באגף שח"ק ובימים אלה התוכנית מגייסת לשורותיה צעירים נוספים המעוניינים ליהנות מייעוץ והכוונה תעסוקתיים ולקבל כלים מעשיים לצעדים הראשונים והמשמעותיים של החיים.

מדובר בתוכנית ארצית הפועלת באור יהודה המיועדת לצעירות וצעירים רווקים המעניקה ליווי ותמיכה ומגוון מענים על מנת לצלוח את תקופת הביניים המאופיינת בבלבול וחוסר כיוון בקרב הצעירים. במסגרת התוכנית ניתן לקבל ללא עלות אימון תעסוקתי אישי, אבחון תעסוקתי מקצועי, כלים למציאת עבודה, הכוונה ללימודים, מימון להכשרה מקצועית בהתאם לקריטריונים, סדנאות מגוונות ומעשירות ועוד. התוכנית מתקיימת במרכז מענה ע"ש אופירה לוי ז"ל, אשר פעלה רבות על מנת לאפשר לצעירים בעיר  מרחב בטוח להעלות סוגיות, שאלות ולבטים, ולקבל כלים מעשיים לפתרונם.

חלק מהסדנאות המתקיימות בתוכנית כוללות סדנאות להתפתחות אישית, סדנת יזמות, סדנת עולם ההייטק ועוד. ההרשמה לתוכנית פשוטה באמצעות טופס באתר העירייה, בו ניתן לציין בין היתר את תחומי העניין והבקשות לתכנים ולסדנאות נוספות.

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "תכנית מרחב לקידום תעסוקה לצעירים היא חלק מפעילות ענפה של המחלקה לנוער וצעירים באגף שח"ק. נמשיך לקדם תוכניות לחיזוק הקהילה ולצמצום הפערים בחברה על מנת ליצור חברה שוויונית וחזקה באור יהודה".

תכנית מרחב לקידום תעסוקה סדנת יזמות.jfif