באור יהודה יוצרים ועושים אומנות מחומרים ממוחזרים

תערוכת אומנות בשימוש חוזר עם מיצגים מיוחדים העשויים מחומרים ממוחזרים נחנכה במרכז תפוח פיס

תערוכת אומנות ייחודית המציגה מיצגים פרי יצירתם של תושבי אור יהודה נחנכה בשבוע שעבר בתפוח פיס, מרכז מדע, טכנולוגיה ואומנויות. תערוכת אמנות בשימוש חוזר מציגה את יצירותיהם של תושבי העיר מכל הגילים שבחרו ליצור עם חומרים הקיימים בסביבתם, כמו מקלות ארטיקים, דפי ספרים שהושלכו, מסגרות של תמונות ועוד חפצים שעמדו להיות מוטמנים באדמה עם שאר הפסולת המעורבת. האמנים הנרגשים הציגו בפני הקהל את עבודותיהם תוך תיאור החומרים בהם השתמשו ופרטו את תהליך היצירה המרתק שכולו מבוסס על ערכי הקיימות והתחשבות בסביבה.

התערוכה היא פעילות אחת מתוך תכנית עמוסה בנושא הניקיון במרחב הציבורי של המשרד להגנת הסביבה, אותה מקדמת בשנה האחרונה היחידה הסביבתית באגף הנדסה בשיתוף מחלקת משאבי קהילה באגף שח"ק ואגף תנופ"ה, שבמסגרתה יצאה היחידה הסביבתית בקול קורא לתושבים להצטרף למיזם, להירשם וליצור אומנות מחומרים המיועדים להשלכה לפחי הזבל.

התכנית ניקיון במרחב הציבורי כוללת פעילויות במערכת החינוך, הסברה לתושבים, פעילות בקהילה בסיוע קבוצות הפעילים ושיפור התשתיות, שמטרתה שיפור מצב הניקיון במרחב הציבורי. לאחרונה הופק סרטון הסברה בסיוע אגף הדוברות בעירייה המעודד איסוף צואת כלבים, שימוש בכלים רב פעמים בזמן פיקניקים ואי השלכת פסולת ברחוב.

צילומים: דוברות עיריית אור יהודה