לראשונה באור יהודה – ילדי גני הילדים ילמדו מתמטיקה ורובוטיקה

עיריית אור יהודה הכריזה על תכנית מהפכנית ללימודי הנדסה, מתמטיקה, חלל ורובוטיקה כבר בגני הילדים החל מהשנה הבאה בהובלת ראש העיר, ליאת שוחט. במסגרת התכנית, יספגו ילדי הגיל הרך נושאים שיפתחו אצלם את החשיבה והתפיסה המרחבית והגיאומטרית באמצעות תכנות רובוטים

עיריית אור יהודה יוצאת לדרך בתכנית מהפכנית ללימודי הנדסה, מתמטיקה, חלל ורובוטיקה כבר בגני הילדים. מדובר בתכנית המח"ר (ראשי תיבות של ארבעת המקצועות הללו) שמופעלת כיום בבתי הספר היסודיים בעיר ובחטיבת הביניים יובלים, כשהחל מהשנה הקרובה היא תוטמע בעשרה גני ילדים. את הפרויקט מובילה ראש העיר, ליאת שוחט, שגייסה לטובת הנושא את עמותת ytek, ומציינת: "מדובר בפרויקט חדשני שיאפשר לימודי רובוטיקה כבר מגיל צעיר כדי לחשוף את ילדי הגנים לתחומים הכול כך חשובים הללו ויסייע לקדם ולטפח את יכולותיהם כמנוף לקידום ההישגים בגילאים מאוחרים יותר".

העיר כאמור יצאה לדרך בתכנית עיר המח"ר לפני כשנתיים מתוך תפיסה שגיוון דרכי הוראה ולמידה באמצעות רובוטיקה יוביל להעלאת הישגי הלומדים תוך ירידה ברמת החרדה ממקצועות אלו. לטובת הפרויקט נבחרו עשרה גני ילדים בהם תוטמע התכנית כפיילוט, כל זאת בשיתוף מר ארתור זמשמן, מנכ"ל YTEK כמו גם הפיקוח על גני הילדים ואגף החינוך בעיר. במסגרת תכנית הלימודים, תתבצע המחשה של ההבנה הגיאומטרית יחד עם פיתוח החשיבה המרחבית באמצעות תכנות רובוטים.

התכנית מותאמת לכל גן וגננת. הגננות יזכו לליווי ע"י צוות התכנית בנוסף לייעוץ אקדמי של צוות מחקר המתמחה בתחום החינוך המתמטי, מדעי, טכנולוגי בראשות ד"ר אורנית ספקטור-לוי מבית הספר לחינוך באוניברסיטת בר אילן. במהלך העבודה יעברו הגננות הכשרה והתפתחות מקצועית לצורך העשרת הידע והמיומנויות הנדרשות להפעלת התכנית בכוחות עצמן.

דלילה אשכנזי, מנהלת אגף החינוך שמובילה את התכנית ברמה העירונית, מציינת: "כידוע לכולנו, למדע וטכנולוגיה תפקיד מרכזי בחיי כולנו והם הובילו לשינויים מרחיקי לכת בחיים המודרניים. חשיבות החינוך למדע וטכנולוגיה בארץ היא גדולה מאין כמוה, ועל כן יש להתחיל בו כבר בגני הילדים. המקצועות המדעיים, ובראשם מתמטיקה, מעוררים רתיעה וחשש בקרב רבים מן התלמידים, חשש הנוצר כבר בגיל הרך. לכן עולה הצורך להנגיש את המדע לתלמידים תוך יצירת חוויה חיובית כבר בגילאים צעירים. בתכנית נעשה שימוש רחב במחשבים, ערכות רובוטיקה ואלקטרוניקה, מתוך הבנה שסביבות למידה עשירות באמצעי המחשה המזמינות את ילדי הגן להתנסות, לחוש, לשאול, לתכנן בעצמם ולנתח את התוצאות מזמנות למידה משמעותית וחווייתית יותר עבור הילדים".